Χρειάζεσαι βοήθεια;
Κάλεσε μας:

211 780 0708
01 Σεπτεμβρίου, 2015

Οδηγός Αγοράς Opel Corsa OPC, μοντέλο 2006-2015

Αποφασίσαμε να φτιάξουμε έναν οδηγό αγοράς μεταχειρισμένου Opel Corsa OPC, ένα από τα ωραιότερα hot-hatches της αγοράς!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ/ΕΓΓΡΑΦΑ

Κυβικά: 1600
Ιπποδύναμη: 192-210
Τέλη κυκλοφορίας: 265 ευρώ (μοντέλα πριν το 2010) – 392 ευρώ (μοντέλα μετά το 2010)
Παραγωγή: 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015
Διαστήματα service: ανά 15.000 χλμ.
Κατανάλωση καυσίμου: 10 λίτρα / 100 χλμ.

ΔΟΜΗ / ΠΛΑΙΣΙΟ

Το Corsa  διαθέτει ένα στιβαρό πλαίσιο , το οποίο προστατεύει τους επιβάτες κερδίζοντας 5 αστέρια στο euroNCAP! Η ποιότητα κύλισης του Corsa είναι αξιόλογη, ενώ στην καμπίνα των επιβατών είναι σπάνιοι οι θόρυβοι, δείγμα ενός στιβαρού πλαισίου με σωστή απόσβεση. Προσοχή θέλουν μόνο οι ζάντες 17 και 18 ιντσών, καθώς δυσκολεύει χρήση του στους ελληνικούς δρόμους!

Στη Spotmechanic δίνουμε πολύ μεγάλη βάση στον έλεγχο του πλαισίου, διενεργώντας 20 ελέγχους σε 12 καίρια σημεία του με 3 διαφορετικούς τρόπους. Δες τον έλεγχο της δομής σε λεπτομέρεια εδώ

ΜΗΧΑΝΙΚΑ

Το Corsa γενικά το έχουμε γνωρίσει με μεγάλη γκάμα κινητήρων. Η κορυφαία έκδοση του όμως είναι ο 1600άρης turbo του OPC με 192-210 ίππους, προσφέροντας στους ανήσυχους ιδιοκτήτες μια ευχάριστη οδηγική εμπειρία! Ένας καλός κινητήρας που απογειώνει το μικρό πύραυλο, πόσο μάλλον αν βελτιωθεί, κάτι πολύ συνηθισμένο στα ελληνικά εδάφη.

Εδώ θέλει μεγάλη προσοχή όμως, καθώς αποδεδειγμένα τα μηχανικά μέρη του OPC δεν αντέχουν πολύ παραπάνω πίεση. Υπάρχουν πολλά περιστατικά όπου το όχημα βελτιώθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό από το επιτρεπτό, με αποτέλεσμα τα μηχανικά του μέρη να μας αφήσουν χρόνους! Στη θέση τους, σφυρήλατα μέρη, με ισχύ που καμιά φορά ξεπερνά και Porsche 911 turbo!
[optin-monster-shortcode id=”k728ell3qdd0t0g7″]
Το Corsa διαθέτει κιβώτιο 6 σχέσεων, οι σχέσεις κουμπώνουν άνετα και η δύναμη βγαίνει ωραία στο δρόμο. Θα προτιμήσουμε τις νεότερες εκδόσεις OPC που διαθέτουν διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα, βελτιώνοντας κατά πολύ το σωστό πάτημα του αυτοκινήτου!

Η Spotmechanic στο έλεγχό της καλύπτει κινητήρα και λοιπά μηχανικά μέρη, σύστημα ψύξης και μετάδοση/κιβώτιο, συνδυάζοντας ευρήματα από τον οπτικό έλεγχο στο χώρο του κινητήρα, τον έλεγχο πατώματος με τις ράμπες ανύψωσης καθώς και το test drive. Δες σε λεπτομέρεια τα αποτελέσματα του μηχανικού ελέγχου εδώ

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το OPC έχει πολύ ποιοτικά φρένα που μπορούν να ανταποκριθούν και μετά από αυξημένη χρήση, σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με τις μικρότερες εκδόσεις (η κατηγορία αυτή δεν χωράει τσιγκουνιές).

Η ανάρτηση είναι πολύ καλή ποιότητας! Αποσβένει τις ανωμαλίες του οδοστρώματος προσφέροντας άνεση στους επιβάτες, εμπνέει όμως και απόλυτη εμπιστοσύνη κατά την γρήγορη οδήγηση. Με λίγα λόγια, το Corsa τους στριφτερούς δρόμους δεν τους φοβάται, κάθε άλλο μάλιστα!

Μόνη παραφωνία στο όλο πακέτο είναι το τιμόνι του OPC, που ενώ είναι άνετο και σταθερό, δεν είναι τόσο άμεσο όσο θα έπρεπε στην κορυφαία αυτήν έκδοση! Μικρό το κακό, θα ενοχλήσει κυρίως τους σκληροπυρηνικούς.

Ο τεχνικός έλεγχος της Spotmechanic καλύπτει ανάρτηση και άξονες, το σύστημα διεύθυνσης, το σύστημα πέδησης καθώς και τις ρόδες και τα ελαστικά, ενώ καταγράφουμε την κατάστασή τους είτε υπάρχει κάποιο εύρημα είτε όχι. Δες και τα 38 σημεία που κοιτάμε με πάνω από 50 ελέγχους εδώ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Σε αυτόν τον τομέα το Corsa κερδίζει όλους τους αντιπάλους του! Πανέμορφο εξωτερικό με σπορ προφυλακτήρες, τριγωνική κεντρική απόληξη εξάτμισης που δεν συναντάς σε κανένα άλλο μοντέλο (εκτός των γρήγορων εκδόσεων του Renault Megane), rear difuser, ζαντολάστιχα με χαμηλό προφίλ, ειδικά OPC χρώματα, γενικά ένα σύνολο που θα το ζήλευε ο οποιοσδήποτε!

Ένα πολύ προσεγμένο εξωτερικά το αυτοκίνητο, με αντοχή στο χρόνο!

Ο ενδελεχής έλεγχος του εξωτερικού μέρους μπορεί να σου δώσει πολλές πληροφορίες για το ιστορικό ατυχημάτων ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Η Spotmechanic χωρίζει το αυτοκίνητο σε 17 σημεία τα οποία και τα ελέγχει με κορυφαίο εξοπλισμό ανίχνευσης πάχους βαφής, ψάχνοντας παράλληλα και για αποδεικτικά κακής εφαρμογής και αποσυναρμολόγησης. Στο εξωτερικό περιλαμβάνεται και ο έλεγχος των παρμπρίζ, που δίνει σημαντικές πληροφορίες για τη χρονολόγηση του αυτοκινήτου.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Την ίδια αίσθηση αποκομίζει κανείς και στο εσωτερικό, αφού έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με τις απλές εκδόσεις! Recaro καθίσματα που υπόσχονται συγκινήσεις, piano black πλαστικά μέρη (τόσο σπαστικό στο καθάρισμα αλλά και τόσο ωραίο να το βλέπεις), χοντρό δερμάτινο τιμόνι και αντίστοιχα όμορφος λεβιές, τρυπητά πετάλια, δεν χρειάζεται πραγματικά τίποτα! Οι τριγμοί λάμπουν δια της απουσίας τους, ενώ όλο το εσωτερικό αποπνέει ποιότητα!

Ωραία τα Recaro, δώσε μόνο προσοχή όταν κάτσεις για να δεις αν κουνιούνται ή τρίζουν, οι βάσεις τους είναι ευαίσθητες στα G με αποτέλεσμα να τις έχουν αλλάξει πολλοί ιδιοκτήτες!

Ο σωστός τεχνικός έλεγχος πρέπει να δίνει μία σαφή εικόνα του εσωτερικού, καθώς επηρεάζει την καθημερινή μας αίσθηση. Η Spotmechanic χωρίζει το εσωτερικό σε 12 μέρη, ενώ πάντα κάθε εύρημα θα συνοδεύεται και από φωτογραφίες, ώστε να μην χρειάζεται να είσαι πάντα παρών!

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΡΗ

Δυστυχώς στον τομέα αυτό τα OPC έχουν κάποια προβλήματα, παρακαταθήκη κυρίως των μικρότερων εκδόσεων, όπως:

  • τα περισσότερα μοντέλα καίνε την ασφάλεια του βεντιλατέρ
  • παρουσιάζουν θέμα με το κομπρεσέρ ή/και τα σωληνάκια του Α/C
  • παρουσιάζουν πρόβλημα με τις στροφές στο ρελαντί
  • μερικά μοντέλα παρουσίασαν πρόβλημα στον εγκέφαλο

Στην αναφορά ελέγχου μεταχειρισμένων της Spotmechanic θα βρεις πλήρη εικόνα και για τα 37 σημεία που έχουν ελεγχθεί (εσωτερικά και εξωτερικά), ώστε να γνωρίζεις ακόμα και την παραμικρή δυσλειτουργία του μελλοντικού σου αυτοκινήτου.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τι πρέπει να προσέχετε πριν αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο Opel Corsa OPC;

  • Πρέπει να έχει κάνει τα service στην ώρα του
  • Οι αλλαγές λαδιών πρέπει να γίνονται σωστά διότι και η ποιότητα και το σωστό λάδι βοηθούν στη σωστή λειτουργία του κινητήρα
  • Στα περισσότερα μοντέλα έχει παρατηρηθεί σπάσιμο στις ενώσεις των σωλήνων του A/C και τρύπημα στο ψυγείο του νερού, δώσε προσοχή
  • Σε βελτιωμένα μοντέλα επίσης έχει παρατηρηθεί πρόβλημα στον αισθητήρα μέτρησης μάζας αέρα λόγω χρήσης φιλτροχοάνης

Γενικά ένα μεταχειρισμένο Opel Corsa OPC μπορεί να έχει υποστεί κάποιου είδους βελτίωση, από περιφερειακά σημεία έως και τα κύρια μηχανικά μέρη. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή να έχει γίνει σωστή δουλειά από γνώστες του χώρου για να μην έχετε απρόσμενες εκπλήξεις!

Συμπέρασμα: Ακόμα ένας εξαιρετικός μικρός πύραυλος, αγαπημένος σύντροφος του ανήσυχου Έλληνα. Προσοχή μόνο στα πρώην και νυν βελτιωμένα, εκεί θέλει σοβαρό έλεγχο!

Βρες ελεγμένα μεταχειρισμένα Opel ιδιωτών!

 

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share