Χρειάζεσαι βοήθεια;
Κάλεσε μας:

211 780 0708
11 Νοεμβρίου, 2016

5 γραφικοί τύποι “πωλητών” που ζουν ανάμεσά μας

Αν έστω και για μια φορά στη ζωή σου έχεις ψάξει τις αγγελίες για να βρεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, σίγουρα στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου έχεις συναντήσει κάποιον από τους παρακάτω γραφικούς τύπους “πωλητών”. Μπορεί να είναι είτε ιδιώτες, είτε επαγγελματίες έμποροι!

1. Ο… «άμα σου αρέσει, αλλιώς βρες άλλο»

Είναι οι τύποι που συνηθώς έχουν βάλει μια αστρονομική τιμή για το αυτοκίνητό τους, νομίζοντας ότι όσα προβλήματα ή επισκευές χρειάζονται είναι απολύτως λογικές μόνο και μόνο επειδή είναι 1ο χέρι ή επειδή όταν το αγόρασαν πριν 8-10 χρόνια είχαν όντως δώσει πολλά λεφτά (για τα σημερινά δεδομένα) και περιμένουν με κάποιο τρόπο να τα πάρουν πίσω. Πράγματι είναι κρίμα να χάνεις χρήματα από το αυτοκίνητό σου, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, η αγορά ορίζει την τιμή.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αν αυτόν τον τύπο τον βρεις στον αντίθετο ρόλο, δηλαδή να ψάχνει για αυτοκίνητο, θα προσπαθήσει να σου κατεβάσει τη τιμή τουλάχιστον 2 με 3 χιλιάρικα για να το αγοράσει! Αν όλοι ήμασταν τέτοιου τύπου πωλητές δεν θα πωλούνταν ποτέ μεταχειρισμένα!

2. Ο… «πες μου τώρα, γιατί το ζητάνε άλλοι τρεις»

Αυτό θα το ακούσεις πολλές φορές. Εδώ θα σου θυμίσουμε μια λαϊκή ρήση: «Όποιος βιάζεται σκοντάφτει». Όσο κι αν σε πιέσει κάποιος, όσο μεγάλη ευκαιρία κι αν σου φαίνεται, μην το πάρεις αν δεν σιγουρευτείς ότι είναι όπως πρέπει! Ο λαός είναι σοφός!

3. Ο… «είναι της ξαδέρφης μου» (ίδιος με τον «ήταν αυτοκίνητο γιατρού»)

Η ξαδέρφη, η γιαγιά, “η γυναίκα μου” ή ο γιατρός, είναι συνήθως άτομα υπεράνω πάσης υποψίας μιας και το πρώτο που θα σκεφτείς είναι ότι είναι ήρεμοι οδηγοί και δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε κάποιο ατύχημα. Γι’αυτό ακριβώς και χρησιμοποιούνται ως στοιχείο “εγγύησης” από διάφορους.

Πολλοί από αυτούς όμως δεν έχουν ούτε ξαδέρφη, ούτε γιαγιά, ούτε είναι γιατροί και μπορεί να είναι αυτό που λέμε «ινκόγκνιτο έμποροι». Δηλαδή έμποροι που το παίζουν ιδιώτες! Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

4. Ο… «έχω βάλει πάνω 3 χιλιάρικα ηχοσύστημα»

Μεταξύ μας, το αυτοκίνητο αυτό μπορεί να αξίζει περισσότερο από τα υπόλοιπα. Αυτό γιατί πολλοί που ξοδεύουν χρήματα για να βάζουν έξτρα εξοπλισμό, είναι λίγο «ψυχάκηδες» με το αυτοκίνητό τους και συνήθως το προσέχουν πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου. Αν σου αρέσουν οι νίκελ ζάντες, τα φιμέ τζάμια και το woofer που πιάνει όλο το πορτ μπαγκάζ, τότε αξίζει να το κοιτάξεις περαιτέρω.

5. Ο… σίγουρος

Ο εικονιζόμενος είναι ο Enzo Ferrari. Υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για τον “σίγουρο” πωλητή;

Αυτός ο τύπος μπορεί να συνδυάζει στοιχεία από όλους τους παραπάνω!

Πράγματι κάποιος που έχει συντηρήσει και προσέξει το αυτοκίνητό του με προδέρμ, πρέπει να είναι σίγουρος και να μην φοβάται οποιονδήποτε έλεγχο, ούτε καν αυτόν της Spotmechanic!

Πρόσεχε όμως, μερικοί ίσως και να μπλοφάρουν. Μην πέσεις στην παγίδα τους. Πάρε έναν ειδικό και έλεγξέ το πρώτα!

Με λίγα λόγια…

Αν λοιπόν έχεις ψάξει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από ιδιώτη ή από έμπορο, είναι σίγουρο ότι έχεις συναντήσει τουλάχιστον κάποιον από τους παραπάνω πωλητές!

Το αστείο βέβαια αφορά τη δική μας περίπτωση, ως Spotmechanic. Όπως ξέρεις είμαστε μια εταιρία ελέγχων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που μέχρι σήμερα έχουμε κάνει πάνω από 9.000 ελέγχους. Παρ’όλα αυτά, μας κάνει ακόμα εντύπωση ότι πριν τον έλεγχο μερικοί μας λένε ότι το αυτοκίνητο τους είναι ατρακάριστο και με πραγματικά χιλιόμετρα! Τις περισσότερες φορές δεν ισχύει τίποτα από αυτά!

Μια συμβουλή έχουμε να σου δώσουμε: ελέγξτε το αυτοκίνητο σε κάποιον που εμπιστεύεσαι όσο κολλητός, ξάδερφος ή κολλητός κολλητού είναι ο πωλητής. Μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως και στο τέλος, εκτός από χρήματα που θα έχεις χάσει από μία κακή αγορά, θα χάσεις και την ικανοποίηση της απόκτησης ενός νέου αυτοκινήτου.

1 Shares
Share1
Tweet
Pin
Share