Χρειάζεσαι βοήθεια;
Κάλεσε μας:

211 780 0708
27 Ιουλίου, 2015

“Δεν στο πουλάω, μην ξανάρθεις”

Το αυτοκίνητο εξωτερικά ήταν καλό, και τα μηχανικά μέρη επίσης καλά.

Ήρθε η ώρα να το σηκώσουμε για τον έλεγχο πατώματος. Εκεί το πράγμα έγινε πραγματικά άσχημο… και το άνετο καλωσόρισμα του ιδιοκτήτη, μισή ώρα νωρίτερα, έγινε “σταματήστε τον έλεγχο, πρέπει να φύγω”.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά…

Διαβάστε παρακάτω όλη την ιστορία.

Ένα αυτοκίνητο… “Αστέρι”!

Ο κος Γιώργος μας καλούσε για δεύτερη φορά, αφού είχαμε ήδη ελέγξει το δικό του αυτοκίνητο, το οποίο και πούλησε αμέσως μόλις ανέβασε την σύνοψη του τεχνικού μας ελέγχου στην αγγελία του σε γνωστό site μεταχειρισμένων.

Αυτή τη φορά μας ζήτησε να δούμε ένα αυτοκίνητο αγροτικού τύπου που βρήκε σε μια μάντρα στα όρια της Αττικής, οπότε και μας κανόνισε το ραντεβού για την επόμενη μέρα το απόγευμα.

Ενημερωμένος για τον έλεγχο, ο ιδιοκτήτης, υποδέχτηκε εμάς και τον ενδιαφερόμενο εγκάρδια, υποσχόμενος να έχουμε όσο χρόνο χρειαστούμε για να δούμε το αστέρι-εργαλείο-ευκαιρία αυτοκίνητό του, όπως συχνά πυκνά μας έλεγε.

Πράγματι το αυτοκίνητο πέραν των φυσιολογικών του φθορών φαινόταν καλό εξωτερικά, αν και ο μηχανικός μας εντόπισε αμέσως σοβαρή επισκευή στην αριστερή πλευρά και μικροεπισκευές/βαψίματα στη δεξιά.

Μηχανικά μέρη επίσης καλά, οπότε ήρθε η ώρα της ανύψωσης του οχήματος με τις raceramps ράμπες μας για να επιθεωρήσουμε το πάτωμα.

Εκεί το πράγμα έγινε πραγματικά άσχημο…

Όταν όλα βγαίνουν στην επιφάνεια

Ο μηχανικός μας “έπεσε” κάτω από το αυτοκίνητο και κύλισε την συρρόμενη ξαπλώστρα για να επιθεωρήσει το πλαίσιο του αυτοκινήτου.

Το αποτέλεσμα;

  1. Το πάτωμα ήταν όλο ξαναβαμμένο με πρόχειρη βαφή, για να μην φαίνονται τα σημάδια
  2. Μεταλλικά σημεία του αμαξώματος κολλημένα/ραμμένα με ηλεκτροκόλληση
  3. Πάτωμα με σκίσιμο από ηλεκτρικό τροχό (το έκανε μία υδρορροή στο εργοστάσιο παραγωγής, μας είπε…)
  4. Επισκευασμένες και ξαναβαμμένες δοκοί πλαισίου… ευρήματα που για τη Spotmechanic είναι “κόκκινη” ένδειξη στην δομή, σηματοδοτώντας σοβαρό θέμα ασφάλειας!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εκεί κάπου σταμάτησε ο έλεγχος για εμάς, αφού ο ιδιοκτήτης φανερά εκνευρισμένος μας ανακοίνωσε ότι έπρεπε να φύγει. Όσο και αν επέμενε ο κος Γιώργος να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο και στο εσωτερικό, τα ηλεκτρικά μέρη και φυσικά το test drive, δεν εισακούστηκε. Έτσι και φύγαμε!

Δέκα λεπτά αργότερα μας πήρε ο κος Γιώργος τηλέφωνο να μας ευχαριστήσει θερμά για τη βοήθεια που του δώσαμε, αλλά και να πει ένα μεγάλο μπράβο στον Αντώνη, τον μηχανικό μας που ονομαστικά ζήτησε για τον έλεγχο αυτό μετά την πρώτη καλή εντύπωση που του είχε αφήσει.

“Δεν ξέρω από αυτοκίνητα, μου άρεσε το συγκεκριμένο και αν πήγαινα μόνος μου θα το αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη”, όπως χαρακτηριστικά μας είπε. Το κερασάκι ήταν το SMS που μόλις του είχε στείλει ο ιδιοκτήτης… “μην ξανάρθεις, δεν στο πουλάω”!

Σε καμία περίπτωση τέτοια παραδείγματα δεν είναι ο κανόνας στην αγορά, αλλά σίγουρα θέλει προσοχή. Εμείς πάντως συνεχίζουμε καθώς τέτοιες περιπτώσεις ήταν ένας από τους λόγους που ιδρύθηκε η spotmechanic!

215 Shares
Share215
Tweet
Pin
Share