Χρειάζεσαι βοήθεια;
Κάλεσε μας:

211 780 0708

Μάντρα – Υβόνη 0-3

“Α καλά, φλάντζα θα έκαψε” είπε η Υβόνη, που 1 μέρα πριν δεν είχε ιδέα από μηχανικά θέματα αυτοκινήτου. Το βρήκε όμως, γιατί είχε αστέρια δασκάλους, τον Αντώνη και τον Λευτέρη, 2 από τους μηχανικούς της Spotmechanic! Διαβάστε παρακάτω όλη την ιστορία, κάποιοι θα την βρουν αστεία, κάποιοι όμως ίσως αγχωθούν…

Η Υβόνη

Η Υβόνη αυτή τη στιγμή ψάχνει να πάρει ένα μικρό μεταχειρισμένο έχοντας μικρό budget, οπότε και ζήτησε τη βοήθεια της Spotmechanic προκειμένου να βεβαιωθεί ότι το αυτοκίνητο που θα αγοράσει θα είναι ασφαλές. Δεν γράφουμε “έψαχνε” γιατί δυστυχώς ακόμα ψάχνει, θα καταλάβετε παρακάτω το γιατί.

Αυτοκίνητο #1

Πρώτο ραντεβού της Spotmechanic σε μάντρα μεταχειρισμένων στην Ανατολική Αττική, ένα συμπαθητικό Matiz στοιβαγμένο μέσα σε δεκάδες αυτοκίνητα. Για να το βγάλει ο Λευτέρης σε ανοιχτό χώρο και να το ελέγξει χρειάστηκε φορητή μπαταρία. Ζητώντας από τον υπεύθυνο της μάντρας να αφήσει τη φορητή μπαταρία πάνω για να δουλεύει το αμάξι ώστε να το ελέγξει σωστά (για test drive φυσικά ούτε λόγος), εισέπραξε την 1η απόρριψη από τον υπεύθυνο…

“Όχι, το αμάξι δεν θα δουλέψει”

…ενώ καπάκια ήρθε και η 2η

“ότι βλέπετε, ούτε θα το σηκώσεις, ούτε θα το πας πουθενά”

Δεν χρειάστηκε. Με το που σηκώθηκε το καπό είδαμε λάδι στο κύκλωμα ψύξης, δείγμα ότι το αμάξι είχε μάλλον κάψει φλάντζα στο παρελθόν. Η Υβόνη ενδιαφέρθηκε πολύ να μάθει τι βλέπαμε, οπότε και το ταχύρυθμο μάθημα με τον Λευτέρη ήταν γεγονός!

“Πουκάμισο αγοράζεις και το δοκιμάζεις 10 φορές, το αυτοκίνητο έτσι θα το πάρεις; Χωρίς τεχνικό έλεγχο;”

Τάδε έφη Υβόνη προς τον έμπορο, λίγο πριν αποχωρήσουμε από το σημείο. Ο τεχνικός έλεγχος δεν ολοκληρώθηκε αλλά είχε δει αρκετά…

Αυτοκίνητο #2

Επόμενη μάντρα εμπόρου, την επόμενη μέρα, Αντώνης μηχανικός, Υβόνη, νέο Matiz. Αυτό ήταν ακόμα πιο εύκολο, από τη στιγμή που αρχίζαμε με τον έλεγχο της φανοποιείας.

Ένα από τα σημεία στα οποία η δομή του αυτοκινήτου είχε τσακίσει

Δεν υπήρχε σημείο που να μην είχε αλλάξει ή να μην είχε στοκαριστεί, ξεκολλημένοι μεντεσέδες, τσακισμένες σε σημεία κολώνες, και η λίστα μεγάλωνε γρήγορα. Η Υβόνη φανερά εκνευρισμένη από αυτά που άκουγε κατά τη διάρκεια, μας σταματά:

“Είδα αρκετά, μήπως να δούμε εκείνο μπας και είναι καλύτερο;”

Αυτοκίνητο #3

Peugeot 106, φανερά ταλαιπωρημένο αλλά σε εξαιρετική τιμή. Φτάνει πρώτη στο αυτοκίνητο η Υβόνη, ανοίγει το καπό, λάδια παντού!

“Α καλά, φλάντζα θα έκαψε…”

ενώ ο Αντώνης και ο πωλητής έμειναν να την κοιτάζουν. Κι όμως, είχε δίκιο…

Εκείνη τη στιγμή ένα νέο ζευγάρι που μόλις ήρθε ρωτάει τον πωλητή αν έχει κάποιο μικρό οικονομικό αυτοκίνητο.

“Σας αρέσει εκείνο το Matiz; Είναι πολύ καλό και καθαρό! Τα παιδιά μόλις το είδαν.”

τους λέει, δείχνοντας εμάς και το αυτοκίνητο που μόλις είχαμε ελέγξει! Ένα νεύμα όμως προς το ζευγάρι από την Υβόνη ήταν αρκετό…

Η αλήθεια είναι πως η Υβόνη απογοητεύτηκε, σε 2 μέρες μέσα είδε πολλά πράγματα. Από την άλλη, αν είχε πάει μόνη της θα ήταν πολύ πιθανό να της είχαν πουλήσει κάποιο από αυτά τα αυτοκίνητα. Πολλά πράγματα δεν φαίνονται, θέλει έμπειρο μάτι και εξοπλισμό σωστό.

“θα τα ξαναπούμε, ευχαριστώ πολύ” είπε στον Αντώνη φεύγοντας. Αυτό μας φτάνει…

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share