Χρειάζεσαι βοήθεια;
Κάλεσε μας:

211 780 0708
14 Μαρτίου, 2018

Οδηγός αγοράς μεταχειρισμένου Peugeot 208 1.4 HDi (2012-σήμερα)

Πρόκειται για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο πόλης που κατασκευάστηκε με ένα και μοναδικό σκοπό: Να σου προσφέρει τη μέγιστη οικονομία και πρακτικότητα!

Το Peugeot 208 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012 και ήρθε για να αντικαταστήσει το όχ και τόσο επιτυχημένο Peugeot 207. Έχοντας απέναντί του μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα πόλης, όπως το Opel Corsa, το Ford Fiesta και το Hyundai i20, το μικρό γαλλικό αυτοκίνητο θα έπρεπε να προσφέρει τουλάχιστον, μερικά ή και όλα από τα χαρακτηριστικά των προαναφερθέντων μοντέλων.

Και έτσι και έγινε.

Αν λοιπόν αναζητάς ένα μεταχειρισμένο Peugeot 208 και θέλεις να μάθεις ποια είναι τα σημεία που πρέπει να ελέγξεις μόνος σου ή με έναν μηχανικό, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος!

Τα υπέρ: Οικονομία καυσίμου, χαμηλά πάγια έξοδα, πρακτική καμπίνα, μεγάλος χώρος αποσκευών (311 λίτρα)

Τα κατά: Μικρό τιμόνι που ενοχλεί στην ορατότητα του κοντέρ, οδηγικά άχρωμο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ/ΕΓΓΡΑΦΑ

Χρονολογία: 2012 – σήμερα
Καύσιμο: Diesel
Κυβικά: 1398  κ.εκ.
Ιπποδύναμη: 68 άλογα
Ροπή: 160 Nm
0-100: 13,5 δευτερόλεπτα
Τελική: 163 χλμ/ώρα
Βάρος: 1050 κιλά
CO2: 98 γρ/χλμ
Τέλη κυκλοφορίας: 88,20€
Διαστήματα service: ανά 10.000 χλμ
Μέση κατανάλωση: 3,8 λίτρα/100χλμ

ΠΛΑΙΣΙΟ

Στο τεστ πρόσκρουσης της Euro NCAP το Peugeot 208 απέσπασε το απόλυτο 5 στα 5 για την ασφάλεια των ενηλίκων, βαθμολογία που το κατατάσσει στα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της μίνι κατηγορίας.

Για να σιγουρευτείς ότι το μεταχειρισμένο Peugeot 208 που βρήκες είναι δομικά ατρακάριστο, θα πρέπει να σηκωθεί σε ράμπες ή σε αναβατόριο και να ελεγχθεί σε όλα τα μέρη του πλαισίου, όπως το πάτωμα, τις μετόπες, τα ράμφη, τα μαρσπιέ, τις κολόνες και τους θόλους. Αν βρεθούν συγκολλημένα σημεία, ίχνη από καλίμπρα ή άλλους είδους επεμβάσεις, σημαίνει ότι το αυτοκίνητο στο παρελθόν είχε δεχθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Τέλος, ένα test drive είναι επίσης σημαντικό καθώς μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια πολλά ευρήματα που δεν ήταν δυνατό να βρεθούν κατά τον στάσιμο έλεγχο. Κάποια από αυτά δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αλλά σίγουρα έχουν το κόστος τους, όπως π.χ τα ακρόμπαρα, τα μπαλάκια ή τα σινεμπλόκ ψαλιδιών.

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό ένα test drive με κάποιον ειδικό.

ΜΗΧΑΝΙΚΑ

Ο 1.4 diesel κινητήρας του Peugeot 208 είναι πολύ αξιόπιστος και δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα κάποιο πρόβλημα που να χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς.

Παρόλα αυτά, μιας και μιλάμε για diesel κινητήρα, στο μεταχειρισμένο Peugeot που θα βρεις θα πρέπει να ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη ή τον έμπορο το βιβλίο service του αυτοκινήτου και, ιδανικά θα πρέπει να το δεις πλήρως ενημερωμένο.

Προσοχή στα πλαστά βιβλία Service!!

Ένα σημαντικό σημείο που θα πρέπει να ελεγχθεί είναι το φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων, το λεγόμενο DPF. Ο τρόπος ελέγχου δεν είναι τεχνικός, αλλά οπτικός. Αν το φίλτρο δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση ή αν κατά τη διαδικασία αναγέννησης στο παρελθόν έχει δεχθεί πολλές παρεμβολές, τότε θα ανάψει το αντίστοιχο λαμπάκι στο κοντέρ του αυτοκινήτου.

Αν το λαμπάκι το έχεις σβήσει ο ιδιοκτήτης για να σε ξεγελάσει, δε θα κρατήσει για πολύ ώρα σβηστό. Καλό λοιπόν είναι, όση ώρα βρίσκεσαι κοντά στο μεταχειρισμένο 208 που επέλεξες να δεις από κοντά, να έχεις και τον κινητήρα αναμμένο. Οποιοδήποτε λαμπάκι έχει σβηστεί, αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, μετά από 20-30 λεπτά θα ξαναανάψει.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΡΗ

Έχουν γίνει αναφορές από ιδιοκτήτες Peugeot 208 ότι οθόνη αφής που βρίσκεται στο ταμπλό του αυτοκινήτου κάποιες φορές “παγώνει” και δεν λειτουργεί. Έλεγξε το μενού και σιγουρέψου ότι λειτουργεί όπως θα έπρεπε!

Άλλο ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε μεταχειρισμένα Peugeot 208 είναι οι καμένες λάμπες των φαναριών και σε μικρότερο ποσοστό, η προβληματική λειτουργία των παραθύρων.

Στην τελευταία περίπτωση, αφού έχεις ενεργοποιήσει τον κινητήρα του αυτοκινήτου, άνοιξε όλα τα παράθυρα από τα χειριστήρια του οδηγού και μετά πήγαινε σε κάθε πόρτα και κλείσε το κάθε παράθυρο από το δικό του διακόπτη. Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στην ασφάλεια, το μοτέρ, ο διακόπτης ή το γρύλο.

Από ορισμένους ιδιοκτήτες στο εξωτερικό, έχει αναφερθεί πρόβλημα στη λειτουργία του cruise control. Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα με το cruise control λαμβάνει χώρα όταν το αυτοκίνητο κινείται σε κατηφορικό δρόμο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κρατήσει την ταχύτητα του οχήματος σταθερή.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Όταν πας να δεις ένα μεταχειρισμένο Peugeot 208, μην ξεχάσεις να ελέγξεις τη λειτουργία της κλειδαριάς. Κλείδωσε το αυτοκίνητο και ξεκλείδωσέ το από το κλειδί. Στη συνέχεια άνοιξε όλες τις πόρτες από τις εξωτερικές λαβές (και το πορτ-μπαγκάζ) για να σιγουρευτείς ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Αν κάποια δεν ανοίγει, προσπάθησε να την ανοίξεις από την εσωτερική λαβή της πόρτας.

Αν το αυτοκίνητο είναι 3-θυρο, έλεγξε κατά πόσο ο μηχανισμός για τα καθίσματα του οδηγού και συνοδηγού λειτουργεί απροβλημάτιστα έτσι ώστε να διπλώνουν σωστά και να επιτρέπεται η πρόσβαση στα πίσω καθίσματα.

Όσο για το πορτ μπαγκάζ, η χωρητικότητά του ανέρχεται στα 311 λίτρα και κάνει το Peugeot 208 άκρως ικανοποιητικό για την κατηγορία του. Ταυτόχρονα είναι και πρακτικό λόγω του τετραγωνισμένου ανοίγματος.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στο βασικό τους εξοπλισμό, τα μεταχειρισμένα Peugeot 208 “πατάνε” πάνω σε ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών και βοηθούν στην άνετη κύλιση του αμαξώματος.

Μην ξεχάσεις να ελέγξεις τα φανάρια εμπρός και πίσω για τυχόν θάμπωμα, υγρασία, ραγίσματα ή κάποιο σπάσιμο. Κούνησε το φανάρι με το χέρι σου για να δεις αν έχει σπασμένες βάσεις.

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, τον Ιούλιο του 2014 εκδόθηκε μια ανάκληση για 679 οχήματα στα οποία:

“Υπάρχει πιθανότητα ανεπαρκούς ασφάλισης της ασφάλειας κατά της περιστροφής των παξιμαδιών των πλημνών των πίσω τροχών. Αυτό θα μπορούσε να επιφέρει κίνδυνο χαλάρωσης του κεντρικού παξιμαδιού του πίσω τροχού κάτω από ορισμένες συνθήκες (μετά από χτυπήματα στον τροχό ή οδήγηση με φθαρμένο ρουλεμάν), το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει θορύβους, κραδασμούς και σημαντικό «τζόγο» στην πλήμνη του τροχού.”
Βεβαιώσου ότι το μεταχειρισμένο που σε ενδιαφέρει δεν εντάσσεται σε αυτά τα οχήματα ή ότι έχει επισκευαστεί. Έλεγξέ το μέσω του αριθμού πλαισίου σε μια επίσημη αντιπροσωπεία.

Σε τι τιμή θα το βρεις ως μεταχειρισμένο;

Ένα μεταχειρισμένο Peugeot 208 1.4 HDi μπορείς να το βρεις με μέση τιμή τις 9.000€.

Τι εναλλακτικές έχεις;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Αν ήταν να βγάλουμε ένα συμπέρασμα ύστερα από την έρευνα και την καταγραφή των δεδομένων μας, θα λέγαμε ότι ένα μεταχειρισμένο Peugeot 208 HDi είναι μια από τις καλύτερες επιλογές στα αυτοκίνητα πόλης, ιδιαίτερα για όσους ζητούν οικονομία καυσίμου. Έχει έναν αξιόπιστο κινητήρα που δεν παρουσιάζει αξιοσημείωτα προβλήματα και το μόνο που θα σε συμβουλεύαμε είναι να κάνεις ένα καλό έλεγχο για να μπορείς πάνω από όλα, να έχεις πλήρη γνώση για το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο που θέλεις να αγοράσεις!

Βρες Ελεγμένα Αυτοκίνητα Πόλης

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share